alexandra
| Subiect: Re: Oglinda oglinjoara...cine-i mai destepta in tara...???? 09.10.12 10:16 | |
| - Citat :
- De aceea nu pot fi judecati in general , oamenii care trec la o alta religie .Omul cat traieste cauta .Iar ceea ce cauta e linistea lui sufleteasca .Daca cineva se regaseste intr-o religie sau alta ,asta inseamna ca evolutia lui spirituala i-a permis sa o faca ;nu trebuie judecat pentru asta .
Sunt de acord cu d-voastra, omul cat traieste trebuie sa caute. Exista o calatorie permanenta a omului, ce conduce spre "ceva" (fie ca e Islam, Crestinism, Budism etc) si se continua cu calatoria sa intru acel "ceva", o calatorie a carui provocare nu cred ca este de a ne minuna cat am parcurs, ci de a privi mereu inainte, de a privi catre cat de ne-musulman/ne-crestin,ne-budisti ne aratam inca in multe din faptele si gandurile noastre. | |
|
riham
Mesaje : 205 Data de inscriere : 04/08/2012 Varsta : 34 Localizare : Romania
| Subiect: Re: Oglinda oglinjoara...cine-i mai destepta in tara...???? 09.10.12 18:14 | |
| - alexandra a scris:
- riham a scris:
- alexandra a scris:
- Eu din contra, cred ca e mai usoara trecerea, pentru ca credinta populara are multe aspecte criticabile, iar daca o persoana confunda cultura populara, cu cea autentica, va fi mai usor tentata sa adere la un alt grup religios , putand fi usor influentata de altii. Daca o persoana are o credinta autentica, praxia e naturala, daca adera la varianta ideologica a unei credintei, ce substitue cautarea ascetica si certificarea empirica, atunci praxia e dificila.
Nu pot fi de acord cu dumneavoastra ,si chiar de loc .Fiecare om merge acolo unde intelege .Ati auzit de Dr. Miceal Ledwith ? Puteti spune ca omul nu avea cunostinte teologice ?A fost din varful catolicismului sa zic asa , 17 ani in comisia teologica internationala .Printre cei care de multe ori scria discursurile Papei .Cu toate astea a parasit catolicismul tot pentru ca nu a crezut in sf. treime si intr-un fiu al lui Dumnezeu . D-na Alexandra , oamenii se duc acolo unde ei simt ca gasesc raspunsuri .Ori , sa nu va fie cu suparare ,crestinismul (parerea mea personala ) , pe langa faptul ca a imbracat o forma materialista in ultima vreme ,e departe de a raspunde la intrebari .Pana si profesorii de religie din scoli balbaie ,in sensul de baza al cuvantului. De aceea nu pot fi judecati in general , oamenii care trec la o alta religie .Omul cat traieste cauta .Iar ceea ce cauta e linistea lui sufleteasca .Daca cineva se regaseste intr-o religie sau alta ,asta inseamna ca evolutia lui spirituala i-a permis sa o faca ;nu trebuie judecat pentru asta . Acum o sa ma aveti si pe mine pe lista celor doua presupun
Sunteti extrem de incisiva inca de dimineata, d-soara Riham. Nu stiu de ce nu cititi cu atentie ceea ce scriu. Generalizarile le faceti d-voastra, nu eu. Nu am afirmat ca toti oamenii care trec la alt cult nu-si cunosc propria religie. Exista sheici care au trecut la Crestinism pentru ca nu s-au regasit in spiritualitatea islamica si viceversa, teologi crestini care au imbratisat Islamul. Am spus si sunt convinsa ca o persoana care o cunoaste intr-o maniera denaturata, populara, va face trecerea mai usor spre alt cult, daca cineva ii “ va deschide ochii” asupra acelor aspecte denaturate. Cunosc destui ortodocsi care au trecut la cultul penticostal, invocand ca si motive anumite preconceptii, pe care ei credeau ca Ortodoxia le propavaduieste. Abia dupa au aflat ca de fapt acelea tin de cultura populara. La acest aspect m-am referit.
Ma bucur ca sunt prima din "black list-ul" d-voastra :-) Incisiva ?Poate par , dar nu ma regasec in termen .Si nu sunteti pe lista mea neagra ,oamenii de aia au creier ca sa aiba si pareri ,deci respect .. | |
|
riham
Mesaje : 205 Data de inscriere : 04/08/2012 Varsta : 34 Localizare : Romania
| Subiect: Re: Oglinda oglinjoara...cine-i mai destepta in tara...???? 09.10.12 18:15 | |
| [quote="Blandu"] - abbuviorica a scris:
- thinkAbout-Solstice a scris:
- Mi se falfaie, ba m-am si imprietenit cu antisemitu
- Citat :
-
Daca i se falfaie e clar ca nu de himen vorbeste,deci e barbat fir-ar sa fie ... si i-am spus odata saru'mana. Bine ca nu i-ati facut si complimente :))) . | |
|
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Oglinda oglinjoara...cine-i mai destepta in tara...???? | |
| |
|