VIATA DE LANGA MINE
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
VIATA DE LANGA MINE

FORUM DIFICIL PENTRU CEI CE CRED ORBESTE, INDIFERENT IN CE

AcasaAcasa  PortalPortal  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  ConectareConectare  

Oglinda oglinjoara...cine-i mai destepta in tara...????

In jos 
4 participanți
Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul
AutorMesaj
abbuviorica
Admin
abbuviorica

Data de inscriere : 08/10/2011
Varsta : 49
Localizare : Bucuresti

Oglinda oglinjoara...cine-i mai destepta in tara...???? Empty
MesajSubiect: Oglinda oglinjoara...cine-i mai destepta in tara...????   Oglinda oglinjoara...cine-i mai destepta in tara...???? Empty07.10.12 0:37

Undeva peste marea cea mediterana, in tara cedrilor ofiliti,traia o fata de imparat.
Ma rog un fel de imparat .Si un fel de fata.
Pe imparat nu il chema nimeni.Pe fata de imparat o chema Solstice.
(ThinkAbout rabdarea Dv stimati ascultatori)

Si cat era ziua de mare singura grija a fetei de imparat era:
"Oare se vede cat sunt de desteapta ?
-Oare toti din imparatie stiu desteptaciunea mea ?? Inteligenta mea ?? Daca vine cineva si ma face de ras.....???"

Si toata ziua intreba oglinda, de se facuse biata oglinda rosie de atatea raspunsuri stereotipe...
-Da, Maria Ta,esti prima si cea mai cea, ca tine nu e nimeni, straluceti de spirit si de valori intelectuale,cine sa-ti stea in cale ?????
Sti sa manuiesti buzduganul google si lancea wikipedia,esti mai desteapta ca zeita destepcaciunii.
(sper sa fie asa ceva, ca altfel bucati ma face zgrituroaica,se gandea oglinda)

"Nici nu-i doresc cuiva asta...ca am ac de cojocul lui, sau a ei."

Si zilele treceau, slujitorii linguseau, oglinda se straduia, iar fata imparatului se autogadila.

Pana intr-o zi cand oglinda vazu ceva de-i crapata mercurul de pe spate.
O fatuca curatica,dichisita isteata foc si plina de glume, trecea prin imparatie in drum spre Papura imparat,
ca din papura sa-si faca niste cosuri si o geanta de iesit in lume...

"-Oglinda oglinjoara...cine-i mai destepta in tara...????"
"-Tu,maria ta ,tu esti cea mai destepta si mai inteligenta si mai erudita.....!"
-Minti oglinda nenorocita
- "Mataluta poti sa propagi minciuna si manipularea la cei care au IQ-ul cat numarul de la pantof si ai succes.
Dar nu la mine.Vad in imapartie pe cineva nou care pare periculos.
Dar il voi demonta bucatica cu bucatica, cuvat cu cuvant.
Cand va spune ca e alb eu am sa spun negru,cand e gri eu spun rosu.
Slujitorii toti or sa fie cu mine si individa asta va pleca in cele din urma...A...uite-o e aproape...sa-i strig cate ceva :
-Nu vezi ca te contrazici singura? iti inteleg eforturile de a-ti camufla lipsurile prin ironie.
Ntz,ntz,ntz...nu fi smecherila cu mine ca nu tine.Du-te la Papura imparat si spanzura-te cu papura...
eu m-am prins de mult ca nu stii mai nimic, insa nu inteleg de ce insisti...sa te dai mare?
Este ok, insa trebuie sa pui mana pe o carte, de fapt tie iti trebuie biblioteci."

Fata imparatului era furioasa.Vechile tertipuri nu prea mergeau si pojghita desteptaciunii ei primi cateva crapaturi.
Arunca repede mantia peste ele sa nu le vada poporul si trecu la alta tactica....Compilarea si jignirea persoanei...Desigur ca tarancuta se va satura si se va duce la dracu....Sa incepem :

-"Tocmai ti-am demonstrat mai sus ca tu ai probleme elementare de intelegere, esti facuta gramada, intrucat nu stii sa distingi nici perioadele istorice, insa esti aroganta, ca orice om penibil care tine la singura lui calitate.Hai sa vedem cat de habarnista esti si poate data viitoare inveti sa si citesti, ca nu-i greu.
Doar sa fii obraznica si tupeista este usor....de ce crezi ca prostii sunt obraznici asa cam ca tine?
Ca sa mascheze lipsurile intelectuale.
Hai sa-ti fac un desen, ca altfel sigur nu intelegi:"

Dar fata imparatului nu apuca sa faca desenul asa de tare ii tremura mana si gura si capul intreg.
Toata superioritatea ei intelectuala se topea si nimic nu ajuta...

-"Polologhia ta nu a punctat nimic, dar ne-a aratat noua ca stii alfabetul. Mie imi place ca nu stii, asta-i clar, da vorbesti....
Nu conteaza ce spui, cuvinte sa fie .Cred ca-ti dai seama ca ce spui tu seamana cu ce barfesc pensionarii in parc la un pahar de apa cu privire la fotbal...
Cine te-a pus draguta sa treci pe aici si sa minti ca ai humor si ironie ????
Ce te-am pus eu sa minti?
Cel mai mishto este sa inveti omul sa nu mai minta.
Eu fac educatie cu tine, adica-ti fac un bine. "

Nori negrii se adunau de-asupra imparatiei si oamenii se ingrozeau de va urma
O stiau pe fata imparatului zurlie si neinduplecata in fixatiile ei.
Stiau ca nu se va da batuta si multe capete vor fi banate.
Din palat se auzi strigatul furios si gatuit a lui al fetei de imparat Solstice certandu-si oglinda:

"Penibila esti tu, mereu....insa se pare ca-ti place...la tine este modus vivendi...!!!!!"

Si arunca oglinda de pamant.
Si se sparse oglinda.
Si se facu intuneric
si se intinse netiinta peste imparatie si peste fata imparatului.

Oamenii au inteles ca destepciunea nu se vede in oglinda ci ca de fapt
oglinda tinea desteptaciunea in imparatie....
Fata imparatului era doar chipul din oglinda....deci ...nimic de fapt.

Intuneric si nestiinta
Rautate si ura
Egocentrism si inversunare
Fixism si paranoia...

Si incalecai pe-o sa si plecai spre Papura voda,
care imi dadu zambind papura sa impletesc cateva cosuri
si o geanta sa ies cu ea in lume.
Vesela,vioaie, isteata si plina de humor....

Sus In jos
http://viatadelangamine.forumgratuiti.com
riham

riham

Data de inscriere : 04/08/2012
Varsta : 34
Localizare : Romania

MesajSubiect: Re: Oglinda oglinjoara...cine-i mai destepta in tara...????   Oglinda oglinjoara...cine-i mai destepta in tara...???? Empty07.10.12 0:56

Superba .
Am ras cu lacrimi .
Sus In jos
alexandra

alexandra

Data de inscriere : 16/10/2011

MesajSubiect: Re: Oglinda oglinjoara...cine-i mai destepta in tara...????   Oglinda oglinjoara...cine-i mai destepta in tara...???? Empty07.10.12 14:09

Viorica, ce-i cu cinismul asta ludic, cand s-a produs ruptura asta intre tine si Solstice? Se pare ca am pierdut momentul.
Sus In jos
abbuviorica
Admin
abbuviorica

MesajSubiect: Re: Oglinda oglinjoara...cine-i mai destepta in tara...????   Oglinda oglinjoara...cine-i mai destepta in tara...???? Empty07.10.12 15:09

Ei...adevarul este ca sufar si eu de ceva vanitate .
Altfel nu scriam asta !!!

Nu este ruptura.
Este cum se spune la judecatorie: "Nepotrivire de caracter"
Sus In jos
abbuviorica
Admin
abbuviorica

MesajSubiect: Re: Oglinda oglinjoara...cine-i mai destepta in tara...????   Oglinda oglinjoara...cine-i mai destepta in tara...???? Empty07.10.12 20:03

Alexandra...povestea este lunga si cine a urmarit dialogul nostru,
si-a facut singur parerea.
Iti dai seama ca tot ce as scrie despre asta este subiectiv...

Sus In jos
alexandra

alexandra

MesajSubiect: Re: Oglinda oglinjoara...cine-i mai destepta in tara...????   Oglinda oglinjoara...cine-i mai destepta in tara...???? Empty08.10.12 14:12

abbuviorica a scris:
si-a facut singur parerea.Iti dai seama ca tot ce as scrie despre asta este subiectiv...

Cand am activat pe acel forum nu erati certate, de aceea am intrebat; dupa n-am mai urmarit. Oricum, Solstice era singura cu care puteai avea un dialog cat de cat consistent legat de spiritiualitate, cu ea puteai dezvolta teme de religie comparata, cunostea principiile de baza ale religiilor. Restul -maya, lavinia si care mai erau, n-aveau deloc cultura teologica, doar ceva cunostinte de cultura populara si in loc sa fie mai retinute si sa practice autocenzura, dadeau lectii despre crestinism, postand informatii eronate si interpretari tendentioase. App, v-ati certat din cauza Israelului si politicii israeliene ? :-) Solistice e evreofila, asa am perceput-o.
Sus In jos
riham

riham

MesajSubiect: Re: Oglinda oglinjoara...cine-i mai destepta in tara...????   Oglinda oglinjoara...cine-i mai destepta in tara...???? Empty08.10.12 15:25

alexandra a scris:
abbuviorica a scris:
si-a facut singur parerea.Iti dai seama ca tot ce as scrie despre asta este subiectiv...

Cand am activat pe acel forum nu erati certate, de aceea am intrebat; dupa n-am mai urmarit. Oricum, Solstice era singura cu care puteai avea un dialog cat de cat consistent legat de spiritiualitate, cu ea puteai dezvolta teme de religie comparata, cunostea principiile de baza ale religiilor. Restul -maya, lavinia si care mai erau, n-aveau deloc cultura teologica, doar ceva cunostinte de cultura populara si in loc sa fie mai retinute si sa practice autocenzura, dadeau lectii despre crestinism, postand informatii eronate si interpretari tendentioase. App, v-ati certat din cauza Israelului si politicii israeliene ? :-) Solistice e evreofila, asa am perceput-o.

Se pare ca nu va prea sunt la suflet musulmanii .
Sus In jos
alexandra

alexandra

MesajSubiect: Re: Oglinda oglinjoara...cine-i mai destepta in tara...????   Oglinda oglinjoara...cine-i mai destepta in tara...???? Empty08.10.12 15:28

riham a scris:
Se pare ca nu va prea sunt la suflet musulmanii .
De ce spuneti asta? Cunosc oameni minunati, care sunt musulmani si pe care ii apreciez.
Sus In jos
alexandra

alexandra

MesajSubiect: Re: Oglinda oglinjoara...cine-i mai destepta in tara...????   Oglinda oglinjoara...cine-i mai destepta in tara...???? Empty08.10.12 15:59

aaa... m-am prins :-) Pentru ca am mentionat cele doua identitati virtuale apartinand unor doamne musulmane ati tras concluzia ca nu-i am la suflet pe musulmani? Va inselati, religia unui om nu constitue pentru mine un criteriu de apreciere sau neapreciere a persoanei acestuia, insa ignoranta poate fi. Nu condamn ignoranta oamenilor simpli, ci nu apreciez falsul spiritual intretinut. Cele doua doamne, prin postarile lor, au aratat ca nu cunosc credinta crestina autentica, ci opiniile lor si le-au format pe baza crestinismului popular, atat de inradacinat in fiinta noastra, a romanului. Cred ca nu mi-a placut nici " ruleta ruseasca" pe care au facut-o cu Sfanta Treime (Viorica cred ca isi mai aminteste), dar probabil simteau si ele nevoia de amuzament si ce poate fi mai usor decat sa batjocoresti credinta altuia. Cu totii cadem in capcana asta.
Sus In jos
abbuviorica
Admin
abbuviorica

MesajSubiect: Re: Oglinda oglinjoara...cine-i mai destepta in tara...????   Oglinda oglinjoara...cine-i mai destepta in tara...???? Empty08.10.12 16:46

Alexandra,
sunt oameni care au cartoteci intregi,aranjate pe subiecte,materiale.
Viata lor este activitatea pe forumuri.(nu ma refer si la aceia ce au meseria asta )
Unele materiale sunt rezultatul unei munci personale,altele primite pentru a fi distribuite.
Dupa cum sunt si multi care au cartoteci cu postarile altora, pentru a-i "atinge" dupa caz.

Afara de dialogul direct,fata in fata ,in care ne putem face o adevarata impresie,
tot ce scriu userii este o combinatie de cautare pe internet + interpretare personala;
Niciodata nu putem sti cine se afla in spatele unui username,ca atare lucrurile foarte documentate scrise la o atat de varietate de topice trebuie privita foarte circumspect.
Iar daca la faza asta persoana incepe sa persifleze si sa jigneasca inseamna ca a ajuns la fundul sertarului cu materiale.

profesorii universitarii cercetatorii,oamenii de stiinta si cultura in general nu intra pe acest forum,nu pe altele asemanatoare.
Ei au colocvii,sesiuni de comunicari,seminarii si posibilitatea de a publica ideile.

Asa ca Alexandra incercam sa invatam,incercam sa ne dam si noi cu parerea,mai bine,mai rau,
depinde de subiect.

Si in final,Alexandra,acelor bucati, sa le zicem literare,humoristice ce le intalnesti pe forum,nu trebuie sa li se dea mai mult importanta decat merita.
Adica rezultatul unor exercitii personale de ironie si umor.

================
Scuze,inca ceva legat de musulmani,musulmane.

Am criticat dur foste crestine care au trecut la islam si am gasit la ele ceea ce nu eram obisnuita din viata mea de zi cu zi:
Agatarea -as zice - cu disperare de noua religie,o participare totala si neconditionata la tot ce au descoperit prin noua religie.
Dar multi ani vor trece pana la acumularea datelor de baza,macar la nivelul unui musulman nascut si care le-a absorbit din familie.
Asa ca am scuzat imediat greselile de intelegere ale noii religii,dar mai greu imi este sa inteleg revenirea de a critica vechea religie.

-
O mica adaugire.
Cunosc -tot virtual- o persoana numita Haym Herman.
S-a inscris pe Islamic Host fara a posta un rand,s-a inscris pe Realitatea Net cu putine postari,activeaza din cand in cand pe Softpedia,dar numai la aria religie si spiritualitate caci asta este pregatirea sa temeinica:
"Religia comparata".
Modest si documentat si curat in exprimare.
Ca atare l-am propus administrator al forumului Islamichost,in faza de criza de conducere si de crizele noastre.
S-a hotarat altfel si rezultatele se vad.

Sus In jos
alexandra

alexandra

MesajSubiect: Re: Oglinda oglinjoara...cine-i mai destepta in tara...????   Oglinda oglinjoara...cine-i mai destepta in tara...???? Empty08.10.12 17:20

[size=12]
abbuviorica a scris:
Am criticat dur foste crestine care au trecut la islam si am gasit la ele ceea ce nu eram obisnuita din viata mea de zi cu zi:
Agatarea -as zice - cu disperare de noua religie,o participare totala si neconditionata la tot ce au descoperit prin noua religie.
Dar multi ani vor trece pana la acumularea datelor de baza,macar la nivelul unui musulman nascut si care le-a absorbit din familie.
Asa ca am scuzat imediat greselile de intelegere ale noii religii,dar mai greu imi este sa inteleg revenirea de a critica vechea religie.

Asta nu pot sa inteleg si eu, mai ales ca prin postarile lor doar arata ca n-au cunoscut crestinismul autentic si nici nu vor sa-l cunoasca, nu vor sa se elibereze de preconceptiile lor legate de crestinism, pe care le sustin cu inversunare. Unora (nu mai dau nume) cred poti sa le spui oricat ca Dumnezeu este doar Unul, ele tot vor sustine ca crestinii cred intr-un Dumnezeu impartit, compus sau ca suntem politeisti. Degeaba le explici ca oamenii nu-l pot cunoaste pe deplin pe Dumnezeu, ci El se face cunoscut oamenilor. Degeaba le spui ca proorocii au fost pusi intr-o relatie dialogica cu persoana Cuvantului lui Dumnezeu; ca ei l-au cunoscut pe Dumnezeu ca si Cuvant, prin cuvinte direct soptite in inimile lor si de asemenea au recunoscut lucrarea lui Dumnezeu in unele fapte care se distingeau in chip mai vadit ca fapte ale Sale decat evenimentele si imprejurarile naturale, deci l-au cunoscut ca si duh, o prezenta invizibila ce actioneaza si de aceea crestinii spun ca ei cred intr-un singur Dumnezeu, o singura fire, cunoscuta oamenilor numai ca ipostaziata prin Cuvant si prin Duh, ca tot vor umple diverse site-uri cu comentarii rautacioase legate de "politeismul" crestinilor si alte tampenii. Coranul n-ar putea niciodata implini Crestinismul, (cum spun teologii musulmani despre Coran), daca Crestinismul ar fi asa cum il inteleg ele, ca n-ar mai exista continuitate la un nivel superior. Macar asta ar trebui sa le puna pe ganduri
Sus In jos
Blandu

Blandu

MesajSubiect: Re: Oglinda oglinjoara...cine-i mai destepta in tara...????   Oglinda oglinjoara...cine-i mai destepta in tara...???? Empty08.10.12 19:31

Mai maciuca de maciuca ca madame Solstice n-am vazut. Monseur Mizrahind zice ca de fapt ar fi barbat. Pana mea de transexuali ca nu mai stii cu cine stai de vorba in ziua de azi.

In fine ,Hellouuu madame Solstice (stiu ca ne citesti) te saluta Blandu cu blandete.
Sus In jos
abbuviorica
Admin
abbuviorica

MesajSubiect: Re: Oglinda oglinjoara...cine-i mai destepta in tara...????   Oglinda oglinjoara...cine-i mai destepta in tara...???? Empty08.10.12 19:33

alexandra a scris:
Asta nu pot sa inteleg si eu,
Totusi ai nominalizat negativ 2 persoane.
Crezi ca le cunoasti indeajuns ?
Sus In jos
Blandu

Blandu

MesajSubiect: Re: Oglinda oglinjoara...cine-i mai destepta in tara...????   Oglinda oglinjoara...cine-i mai destepta in tara...???? Empty08.10.12 19:45

Pe nici una suficient. Dar in timp ce Solstice ma enerveaza de mor ,de mizrahind imi place ca-i da la gioale de-a cocosat-o. Asa-i trebe!
Sus In jos
alexandra

alexandra

MesajSubiect: Re: Oglinda oglinjoara...cine-i mai destepta in tara...????   Oglinda oglinjoara...cine-i mai destepta in tara...???? Empty08.10.12 20:18

abbuviorica a scris:
alexandra a scris:

De ce faci din tantar armasar? Nu am discutat de persoana lor, ci de cunostintele lor legate de credinta crestina, care sunt destul de lacunare, asta am spus.

nu apreciez falsul spiritual intretinut. Cele doua doamne, prin postarile lor, au aratat ca nu cunosc credinta crestina autentica, ci opiniile lor si le-au format pe baza crestinismului popular, atat de inradacinat in fiinta noastra, a romanului.

Ultima editare efectuata de catre alexandra in 08.10.12 20:21, editata de 1 ori
Sus In jos
abbuviorica
Admin
abbuviorica

MesajSubiect: Re: Oglinda oglinjoara...cine-i mai destepta in tara...????   Oglinda oglinjoara...cine-i mai destepta in tara...???? Empty08.10.12 20:20

Blandu a scris:
Monseur Mizrahind zice ca de fapt ar fi barbat.

Si el zice la fel:

thinkAbout-Solstice a scris:
Sa-ti aduc aminte de cate ori mi s-a spus ca sunt straina, afara din romania pe aria ta Luci?
Mi se falfaie, ba m-am si imprietenit cu antisemitu` respectiv care a vazut ca nu am intentia sa-l colonizez
Ba mi-a si corectat limba romana, mi-a explicat ce inseamna expresia literara "a incurca borcanele"-si de atunci nu o mai folosesc:)

Sus In jos
riham

riham

MesajSubiect: Re: Oglinda oglinjoara...cine-i mai destepta in tara...????   Oglinda oglinjoara...cine-i mai destepta in tara...???? Empty08.10.12 21:47

alexandra a scris:
abbuviorica a scris:
alexandra a scris:

De ce faci din tantar armasar? Nu am discutat de persoana lor, ci de cunostintele lor legate de credinta crestina, care sunt destul de lacunare, asta am spus.

nu apreciez falsul spiritual intretinut. Cele doua doamne, prin postarile lor, au aratat ca nu cunosc credinta crestina autentica, ci opiniile lor si le-au format pe baza crestinismului popular, atat de inradacinat in fiinta noastra, a romanului.
Fiecare cu parerea lui , d-na .Eu cred ca nici dumneavoastra nu ati reusi sa explicati sfanta treime sa o inteleaga nu un musulman, ci omul simplu care nu are studii teologice .Ar fi prea abstract ceea ce ati reusi sa explicati sunt sigura .Si fiti sincera : cati la suta dintre crestinii ortodocsi (caci ei sunt majoritari la noi ) ar fi in stare sa explica macar vag problema ?
Eu cred ca mai degraba v-a deranjat ca a venit din partea unor musulmance .Si mai cred d-na , ca nu le puteti judeca prin prisma unui singur exemplu si mai ales pentru ca dogma dumneavoastra spune sa nu o faceti .Gresesc ?
Sus In jos
alexandra

alexandra

MesajSubiect: Re: Oglinda oglinjoara...cine-i mai destepta in tara...????   Oglinda oglinjoara...cine-i mai destepta in tara...???? Empty08.10.12 22:28

riham a scris:
.Gresesc ?
Bineinteles ca gresiti. Doamnele pot sa inteleaga intr-o anumita maniera doctrina crestina, altiii intr-un alt fel, ele gresesc doar atunci cand sustin ca acela e punctul de vedere crestin, atata tot. Nu ma deranjeaza cum inteleg oamenii, sunt deranjante doar afirmatiile facute in numele unei religii si care nu corespund cu doctrina cultului respectiv, ce poate fi gasita cu usurinta in catehism.

Pe d-voastra va deranjeaza atat de tare cand cineva critica comentariile unei surori, incat sariti in apararea ei, fara a sti macar despre ce e vorba? Vad ca va place sa dati cu presupusul.
Sus In jos
riham

riham

MesajSubiect: Re: Oglinda oglinjoara...cine-i mai destepta in tara...????   Oglinda oglinjoara...cine-i mai destepta in tara...???? Empty08.10.12 22:48

alexandra a scris:
riham a scris:
.Gresesc ?
Bineinteles ca gresiti. Doamnele pot sa inteleaga intr-o anumita maniera doctrina crestina, altiii intr-un alt fel, ele gresesc doar atunci cand sustin ca acela e punctul de vedere crestin, atata tot. Nu ma deranjeaza cum inteleg oamenii, sunt deranjante doar afirmatiile facute in numele unei religii si care nu corespund cu doctrina cultului respectiv, ce poate fi gasita cu usurinta in catehism.

Pe d-voastra va deranjeaza atat de tare cand cineva critica comentariile unei surori, incat sariti in apararea ei, fara a sti macar despre ce e vorba? Vad ca va place sa dati cu presupusul.
Nu doamna , nu ma deranjeaza ,era doar o curiozitate .La o adica , fiecare raspunde de ale lui .Sincera mea parere este ca nu pot critica ideile unor oameni sau pe ei , doar prin prisma a ceva cu care eu nu sunt de acord .Cel mult mi-as putea expune o parere .Asa ca , sa-mi fie cu iertare daca v-am deranjat .
Sus In jos
alexandra

alexandra

MesajSubiect: Re: Oglinda oglinjoara...cine-i mai destepta in tara...????   Oglinda oglinjoara...cine-i mai destepta in tara...???? Empty08.10.12 23:16

riham a scris:
Sincera mea parere este ca nu pot critica ideile unor oameni sau pe ei , doar prin prisma a ceva cu care eu nu sunt de acord .
Este parerea d-voastra, insa cred ca si d-voastra veti corija o persoana care va spune " versetul X, sura Y din Coran spune..." daca acea afirmatie nu corespunde cu textul coranic si nu o veti corija daca afirma " eu inteleg versetul x din sura y " in maniera asta.
Sus In jos
abbuviorica
Admin
abbuviorica

MesajSubiect: Re: Oglinda oglinjoara...cine-i mai destepta in tara...????   Oglinda oglinjoara...cine-i mai destepta in tara...???? Empty08.10.12 23:26

alexandra a scris:

De ce faci din tantar armasar?

Alexandra imi cer scuze,nu asta a fost intentia.

De aceea mai sus am aratat ca este greu sa treci de la o religie ce poate nu o stapaneti indeajuns in forma ei canonica ci mai mult populara ,la alta total diferita, la care totul este canonul.
Eu am facut greseala sa judec superficial asta si-mi pare rau acum.
Sus In jos
alexandra

alexandra

MesajSubiect: Re: Oglinda oglinjoara...cine-i mai destepta in tara...????   Oglinda oglinjoara...cine-i mai destepta in tara...???? Empty09.10.12 0:13

Eu din contra, cred ca e mai usoara trecerea, pentru ca credinta populara are multe aspecte criticabile, iar daca o persoana confunda cultura populara, cu cea autentica, va fi mai usor tentata sa adere la un alt grup religios , putand fi usor influentata de altii. Daca o persoana are o credinta autentica, praxia e naturala, daca adera la varianta ideologica a unei credintei, ce substitue cautarea ascetica si certificarea empirica, atunci praxia e dificila.
Sus In jos
riham

riham

MesajSubiect: Re: Oglinda oglinjoara...cine-i mai destepta in tara...????   Oglinda oglinjoara...cine-i mai destepta in tara...???? Empty09.10.12 8:50

alexandra a scris:
Eu din contra, cred ca e mai usoara trecerea, pentru ca credinta populara are multe aspecte criticabile, iar daca o persoana confunda cultura populara, cu cea autentica, va fi mai usor tentata sa adere la un alt grup religios , putand fi usor influentata de altii. Daca o persoana are o credinta autentica, praxia e naturala, daca adera la varianta ideologica a unei credintei, ce substitue cautarea ascetica si certificarea empirica, atunci praxia e dificila.
Nu pot fi de acord cu dumneavoastra ,si chiar de loc .Fiecare om merge acolo unde intelege .Ati auzit de Dr. Miceal Ledwith ? Puteti spune ca omul nu avea cunostinte teologice ?A fost din varful catolicismului sa zic asa , 17 ani in comisia teologica internationala .Printre cei care de multe ori scria discursurile Papei .Cu toate astea a parasit catolicismul tot pentru ca nu a crezut in sf. treime si intr-un fiu al lui Dumnezeu .
D-na Alexandra , oamenii se duc acolo unde ei simt ca gasesc raspunsuri .Ori , sa nu va fie cu suparare ,crestinismul (parerea mea personala ) , pe langa faptul ca a imbracat o forma materialista in ultima vreme ,e departe de a raspunde la intrebari .Pana si profesorii de religie din scoli balbaie ,in sensul de baza al cuvantului. De aceea nu pot fi judecati in general , oamenii care trec la o alta religie .Omul cat traieste cauta .Iar ceea ce cauta e linistea lui sufleteasca .Daca cineva se regaseste intr-o religie sau alta ,asta inseamna ca evolutia lui spirituala i-a permis sa o faca ;nu trebuie judecat pentru asta .
Acum o sa ma aveti si pe mine pe lista celor doua presupun
Sus In jos
alexandra

alexandra

MesajSubiect: Re: Oglinda oglinjoara...cine-i mai destepta in tara...????   Oglinda oglinjoara...cine-i mai destepta in tara...???? Empty09.10.12 9:47

riham a scris:
alexandra a scris:
Nu pot fi de acord cu dumneavoastra ,si chiar de loc .Fiecare om merge acolo unde intelege .Ati auzit de Dr. Miceal Ledwith ? Puteti spune ca omul nu avea cunostinte teologice ?A fost din varful catolicismului sa zic asa , 17 ani in comisia teologica internationala .Printre cei care de multe ori scria discursurile Papei .Cu toate astea a parasit catolicismul tot pentru ca nu a crezut in sf. treime si intr-un fiu al lui Dumnezeu .
D-na Alexandra , oamenii se duc acolo unde ei simt ca gasesc raspunsuri .Ori , sa nu va fie cu suparare ,crestinismul (parerea mea personala ) , pe langa faptul ca a imbracat o forma materialista in ultima vreme ,e departe de a raspunde la intrebari .Pana si profesorii de religie din scoli balbaie ,in sensul de baza al cuvantului. De aceea nu pot fi judecati in general , oamenii care trec la o alta religie .Omul cat traieste cauta .Iar ceea ce cauta e linistea lui sufleteasca .Daca cineva se regaseste intr-o religie sau alta ,asta inseamna ca evolutia lui spirituala i-a permis sa o faca ;nu trebuie judecat pentru asta .
Acum o sa ma aveti si pe mine pe lista celor doua presupun

Sunteti extrem de incisiva inca de dimineata, d-soara Riham. Nu stiu de ce nu cititi cu atentie ceea ce scriu. Generalizarile le faceti d-voastra, nu eu. Nu am afirmat ca toti oamenii care trec la alt cult nu-si cunosc propria religie. Exista sheici care au trecut la Crestinism pentru ca nu s-au regasit in spiritualitatea islamica si viceversa, teologi crestini care au imbratisat Islamul. Am spus si sunt convinsa ca o persoana care o cunoaste intr-o maniera denaturata, populara, va face trecerea mai usor spre alt cult, daca cineva ii “ va deschide ochii” asupra acelor aspecte denaturate. Cunosc destui ortodocsi care au trecut la cultul penticostal, invocand ca si motive anumite preconceptii, pe care ei credeau ca Ortodoxia le propavaduieste. Abia dupa au aflat ca de fapt acelea tin de cultura populara. La acest aspect m-am referit.

Ma bucur ca sunt prima din "black list-ul" d-voastra :-)
Sus In jos
Blandu

Blandu

MesajSubiect: Re: Oglinda oglinjoara...cine-i mai destepta in tara...????   Oglinda oglinjoara...cine-i mai destepta in tara...???? Empty09.10.12 10:09

abbuviorica a scris:
thinkAbout-Solstice a scris:
Mi se falfaie, ba m-am si imprietenit cu antisemitu

Daca i se falfaie e clar ca nu de himen vorbeste,deci e barbat fir-ar sa fie ... si i-am spus odata saru'mana.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Oglinda oglinjoara...cine-i mai destepta in tara...????   Oglinda oglinjoara...cine-i mai destepta in tara...???? Empty

Sus In jos

Oglinda oglinjoara...cine-i mai destepta in tara...????
Sus 
Pagina 1 din 2Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» "Oglinda...oglinjoara...cine-i mai desteapta in tara ...??"
» Mihaela5 in tara minunilor....
» Cine esti dumneata domnule Tokes
» Vizita batranei doamne in tara sfanta...
» Retete si curiozitati culinare din Tara Sfanta

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
VIATA DE LANGA MINE :: SUBIECTE :: Cultura :: Cenaclul forumului-
Mergi direct la: